“Чиста природа – чиста совість!”

Погляд на красу природи – це перший крок до очищення розуму.

Аміт Рей

Не людина повинна боротися проти ворожої природи, але саме беззахисна природа стала жертвою людства протягом поколінь.

Жак-Ів Кусто

Однією із глобальних проблем сучасності є проблема забруднення навколишнього середовища, з котрої в свою чергу витікає маса інших взаємно пов’язаних з нею проблем. І однією із них є зменшення кількості лісів на планеті. Саме ліси є легенями землі та завдяки їм ми можемо дихати. Та однак, людська непоміркованість рубає гілку на котрій сама сидить. А ще, зменшення лісу у гірських місцевостях призводить до не стримування гірських вод і відповідно до повеней.

Іншою не менш актуальною проблемою є забруднення земель різними засобами. І одним із них є використані батарейки. Їх шкода у ґрунті є довготривалою і досить сильною. І однією із можливостей запобігти цьому є можливість їхньої утилізації. 

6 лютого у бібліотеці-філії №11 (с.Угорники вул. Просвіти 4) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була представлена хвилина екологічної етики “Чиста природа – чиста совість!”

Бо ж і справді, чи може бути совість чистою, якщо ми не дбаємо про ближніх, а в першу чергу про своїх власних нащадків. І прикладом доброчесності може бути заощадливе ставлення до речей. А відповідно зменшення шкоди довкіллю. 

Земля це наш дім. І ми повинні дбати про свій дім так, щоб у ньому було комфортно не лише нам самим і нашому власному «Его». Але й усім живим істотам. І щоб зберегти цю даровану Богом красу нашим нащадкам.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top