“Чи Конституція – одна для всіх”

Покращення якості життя пересічного українця можливе тільки в стабільній державі, де закони діють для усіх, без винятку, громадян. Отож, 29 червня 2015 р. у бібліотеці – філії № 2, до Дня Конституції, проводилося інтерактивне опитування наших користувачів.

Запитання “Чи Конституція – одна для всіх” – викликало обурення та неоднозначні відповіді. Більшість з опитуваних наголошували на тому, що положення, закладені в Основному законі, правильні. Але ці положення не виконуються, бо порушується основне право – право на рівність.

Особлива увага акцентувалася на тому, що у нас не має безоплатної медицини та освіти, що, власне, не відповідає нормам Конституції. Кожен з опитуваних констатував факти порушень конституційних прав з свого особистого досвіду. Усі, хто приймав участь в опитуванні, дійшли висновку, що не варто очікувати кращого життя від змін до Конституції.

Потрібно змінювати свідомість кожного (починаючи з влади) до дотримання цих норм та знаходити можливості до їх виконання. Відповідальна за проведення заходу Захарів О.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top