“Чорнобиль: від мирного атома до катастрофи”

Screenshot_726 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася найбільша катастрофа сторіччя. Це була трагедія не тільки для України, а й для всього людства. Найбільшому радіоактивному забрудненню піддались області України, Білорусі, Росії. Це територія з населенням 7,1 млн осіб, із них 3 млн. дітей. Аварія на Чорнобильській АЕС, смертоносне полум’я зловісної пожежі висвітило кожного, хто там працював і жив, виділило перших із перших. Вони, ризикуючи своїм життям, кинулися до реактора, аби своїми грудьми відвернути трагедію.Слово «Чорнобиль» перетворилось на зрозумілий для всіх образ-символ, що ілюструє глибину кризи в тій чи іншій сфері: «духовний Чорнобиль», «інформаційний Чорнобиль», «економічний Чорнобиль».
26.04.2016 провідний бібліотекар бібліотеки-філії №7 (вул.Дністровська, 22) М.Железняк разом з учнями 9-А класу та класним керівником Леченко Л.С. ЗОШ №13 підготували для учнів 9-х та 10-х класів годину-реквієм “Чорнобиль: від мирного атома до катастрофи”.
Мета заходу: розширити знання учнів про Чорнобильську трагедію, наголосити про потенційну небезпеку радіації для усього живого, розповісти про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, показати, що чужої біди немає, виховати любов до рідного краю, природи, виховувати у дітей людяність, доброту та згуртованість.
Бібліотечна виставка ознайомила присутніх з документами, які є в бібліотеці та висвітлюють Чорнобильську трагедію “Жорстока правда Чорнобиля” М.О.Железняк презентувала документи, що представлені на виставці.
Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар Железняк М.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top