Бібліопрес на тему: ”Відлуння Чорнобильських дзвонів”

Screenshot_9Протягом дня 26.04. 2016 р. в бібліотеці-філії №5 відбувся бібліопрес на тему: ”Відлуння Чорнобильських дзвонів”, приурочений 30-річчю трагедії на Чорнобильській АЕС, Дню пам’яті жертв аварій та катастроф.
Відвідувачі бібліотеки №5 обговорили низку статей про мешканців відчуженої зони, про переселенців-чорнобильців 1986 р. в м.Івано-Франківську, свідчення працівників ЧАЕС зі сторінок газет “День”, “Газети по-українськи”, “Голосу України”, “Історія+”, “Репортера”, “Галичини”.Резонанс серед читачів, особливо — вихователів та батьків, викликало дослідження іспанської фотожурналістки Квентіни Валеро, котра відвідує родини, в яких через три покоління після трагедії народилися діти без рук, або без ніг. Своїм проектом “Життя після Чорнобиля” вона прагне показати світові наслідки Чорнобильської аварії та закликати зробити цю зону більш безпечною для людей, які продовжують там жити.
Молодші користувачі також усвідомлюють масштаби катастрофи в Чорнобилі, висловлюють свою стурбованість з приводу нинішнього технічного та екологічного стану території ЧАЕС. Серед дорослих є засторога — діти грають в комп’ютерні ігри з чорнобильськими мутантами, аномальними рослинами, тваринами.
Попіл Чорнобиля стукатиме в людські серця ще століття. Але ми, українці, повинні робити з допомогою світової спільноти все, що в наших можливостях: не допустити розповсюдження радіації з саркофагу, пам’ятати про сім’ї ліквідаторів ЧАЕС, підтримувати населення чорнобильської зони, допомагати хворим дітям, остерігатися в своїй діяльності подібних помилок.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top