“Чорнобиль-довгий слід трагедії”

27. 04. 2021 р. о 12 год. до дня Чорнобильської трагедії, завідувачка бібліотеки-філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради спільно з працівниками будинку культури провели екологічний екскурс на тему «Чорнобиль довгий слід трагедії».

Аварія на ЧАЕС – найбільша  техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку ,екологію, долі людей не тільки на європейському контингенті, а й у всьому світі.

Це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей  та прийдешніх поколінь.

Сум, біль, тривога, страх ніколи не зникнуть із свідомості народу-дзвони Чорнобиля будуть тривожити небо ще довго. Страшні наслідки аварії на ЧАЕС, вплив, здавалось би мирного атому на людину, зона відчуження сама історія –всі ці питання були обговорені під час перегляду відео-хроніки. Під час заходу присутні дізналися про вибух ,що спричинив катастрофу глобальних маштабів та до яких страшних наслідків для усього живого це призвело.

Урятований світ-найкращий пам’ятник тим хто загинув у Чорнобилі. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top