“Чорнобиль – живий плач мертвої зони”

26 квітня 1986 рік. Події цього дня стали однією з наймасштабніших трагедій для людства. Вибух, який зруйнував життя тисячам людей і створив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті не одного народу. Долі багатьох людей різних професій – цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди.

Уже 35 років ця незагойна рана ятрить українську землю.

27.04.2021 р. працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188), МЦБС, Департаменту культури, Івано-Франківської міської ради в режимі відеозапису провели бесіду-набат «Чорнобиль – живий плач мертвої зони». Щоб згадати про трагедію віку, поглибити знання користувачів бібліотеки про негативний вплив радіації на стан навколишнього середовища та здоров’я людей, розповісти про ліквідаторів аварії на чорнобильській АЕС.

Бібліотекарка в своїй бесіді підкреслила, що Чорнобильська катастрофа, за рівнем радіаційної біди стала національною трагедією України, не має минулого часу. І хоча вибух на ЧАЕС – це не перша ядерна аварія у світі, та все ж за масштабами трагічності найбільша, та є надія, що цей гіркий досвід нікому не доведеться переймати.

До уваги присутніх в бібліотеці було презентовано книжкову виставку «Чорнобиль … Трагедія … Пам’ять…». На ній представлена публіцистична, художня література, а також ілюстрації. Це твори: І. Драча «Чорнобильська Мадонна», Ю. Щербак «Чорнобиль», Б. Олійник «Сім», Є. Гуцало «Діти Чорнобиля», В. Яворівський «Марія з полином наприкінці століття». Під час презентації виставки особливу увагу було звернено на книгу Нобелівської лауреатки С. Алексієвич «Чорнобильська молитва», яка написана на основі розлогих інтерв’ю з ліквідаторами, очевидцями та потерпілими від Чорнобильської трагедії.

Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає.

Відповідальна Романюк К.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top