“Чорнобиль – трагедія людства”

Чорних дат у людства немало,
Кожна з них – це міна під прогрес…

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Гудуть екологічні дзвони. Тривогою і болем наповнені їхні звуки. Болем – за нашу землю. Тривогою за майбутнє наших дітей та онуків. Гудуть, стогнуть, б’ють тривожно дзвони, вони кричать нам. Пам’ятайте! Хай не повториться.

До дня пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах і до 36-и річчя від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС, 26 квітня 2022 року, у бібліотеці-філії № 7 (вул. Дністровська 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено і проведено інформ-факт “Чорнобиль – трагедія людства”. Захід проходив у бібліотеці протягом дня.

Бібліотекарі у цей день наголошували всім присутнім користувачам про те, що Чорнобильська катастрофа, яка вразила весь світ, змусила здригнутися все людство і пам’ять про неї незагоєною раною залишиться у душі нашого народу. Минуло 36 років, але Чорнобильська біда завжди з нами, її гіркий дзвін не стихає ні на мить.

Наш земний уклін і довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС.

До заходу у бібліотеці оформлено книжкову виставку “Біль і крик душі під знаком Чорнобиля”.

Відповідальна: Федишин В.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top