“Шепіт вітру, підслуханий пензлем”

19 жовтня о 13:00 працівники бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька,100) проводили імідж-коктейль “Шепіт вітру, підслуханий пензлем” з нагоди 90-річчя від дня народження талановитого митця, професора, мистецтвознавця,  уродженця с. Крилос   Михайла Фіголя, та дня художника. Захід відбувся у 9-А класі школи №24 (вул. Хіміків, 1), класний керівник Гулій Леся Дмитрівна.

      Напередодні заходу бібліотекар організувала для учнів відвідини музею творчості Михайла Фіголя (вул. Фіголя 2 В). Захоплюючу екскурсію провела Тетяна Данилівна, дружина художника і берегиня його спадщини. Неймовірно цікавими історіями про Михайла Павловича та давній Галич приємна і добродушна господиня зачарувала відвідувачів. Учні побачили не лише картини  ювіляра, а й колекцію старовинних речей та подарованих полотен, що Тетяна Данилівна зібрала у приватній садибі, яка з плином часу стала дуже схожа на музей. Екскурсія залишила по собі багато позитивних вражень та бажання повернутися.

           Переглянувши відеопрезентацію “Михайло Фіголь: художник кольору і любові”  учні ознайомились із життєвим та творчим шляхом ювіляра; взяли участь у джем-сейшині “У творчості М. Фіголя мене найбільше вразило…”, висловивши  свої думки і емоції, які навіяли їм картини ювіляра в імпровізованих есе-роздумах. Оскільки Михайло Павлович був невтомним дослідником давнього Галича, то у подарунок діти отримали буклети “Мистецькі та історичні місця стародавнього і сучасного Галича”  та сувеніри від бібліотеки.

Відповідальна за проведення заходу: Козак-Дидич М. В.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top