Ювілейна мозаїка “З глибокої і чистої Франкової криниці”

«Казки, як дрібні, тонкі корінчики,
вкорінюють у вашій душі любов до
рідного слова, його краси, простоти
і чарівної милозвучності.»
Іван Франко 

27 серпня  виповнюється 165 років від дня народження І. Я. Франка – величного українського письменника, вченого європейського визнання, доктора філософії Віденського університету, славетного поета-новатора, прозаїка, перекладача, історика, громадського і політичного діяча. Літературна спадщина такої геніальної особистості як Іван Франко є золотим фондом України.

Цього дня працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проєкту «Літо+» на літньому майданчику підготували і провели ювілейну мозаїку “З глибокої і чистої Франкової криниці”. 

 

Працівники бібліотеки ознайомили дітей з життям і творчістю письменника, у спадщині якого помітне місце посідають казки для дітей. Іван Франко знав безліч народних казок, байок, пісень і залюбки оповідав їх дітям. Дуже любив розповідати про звірів і представляв їх як мислячих істот, що живуть майже людським життям Бібліотекарки читали дітям відомі казки І. Франка: «Лисичка і рак», «Заєць та їжак», «Лис і дрозд», «Лисичка і журавель». Діти уважно слухали і неначе поринали у чарівний світ казок, а потім відгадували героїв у вікторині «З якої це казки?», складали пазли «Казкові герої І. Франка». Маленькі читачі зробили висновок, що у казках Франка добрий, чесний, сміливий герой завжди бере гору над лихим, підступним, боягузом.

Для віртуальних користувачів ми створили відеопрезентацію «У світі Франкових казок»:

 

Протягом місяця читачі мали змогу ознайомитись з книгами про життєвий шлях великого митця, його творчий доробок: прозу, публіцистику, переклади, які представлені на книжковій виставці «Невмируще слово Великого Каменяра». Ця виставка була презентована під час святкового концерту в Міському Народному домі.

Художня, наукова і публіцистична спадщина Івана Франка увійшла у всесвітню скарбницю культури і літератури, збагативши культуру безсмертними творіннями.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top