Літературна хвилинка “Обличчя української історії: Іван Франко”

«Оті простенькі сільські байки, як дрібні, тонкі корінчики, вкорінюють у нашій душі любов до рідного слова, його краси, простоти і чарівної милозвучності. Тисячі речей у житті забудете, а тих хвиль, коли вам люба мама чи бабуся оповідала байки, не забудете до смерті.”
Іван Франко

Сьогодні, 27.08.2021 року, у бібліотеці-філії №17 (с.Березівка, вул. Шевченка, 30) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена і проведена літературна хвилинка “Обличчя української історії: Іван Франко”. Адже,165 років тому,  27 серпня 1856 року в селі Нагуєвичі народився видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч – Іван Якович Франко.

Більшість дітей дуже люблять тварин і найкраще навчаються з прикладу, а тим більше, якщо цей приклад описує казка. Тож попри те, що бібліотекарка ознайомила усіх присутніх на заході із біографією Франка, обов’язково були прочитані й Франкові байки, а саме «Осел і лев», акцентуючи на основній моралі даної байки, яку автор хотів донести до дітей: “…поводитися ввічливо зі всіма, адже ніколи не знаєш, якою поважною людиною може виявитись той, з ким розмовляєш”.

Євген Маланюк свого часу писав: «Свідомо чи несвідомо, з власного пересвідчення чи з чужого голосу, але кожен, почувши ім’я Франка, здіймає шапку незалежно від свого місця народження. Тут діє інстинкт величі».

Сюжети для творів Франко черпав з життя і боротьби рідного народу, з першоджерел людської культури.  Був «золотим мостом» між українською і світовими літературами.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top