Ювілейна посвята Є.Барану з нагоди його 55-річчя “Цьому критикові я вірю…” (Роман Іваничук)

Screenshot from 2016-05-24 15:18:56“Баран любить літературу, а не себе в літературі, що нині є рідкість”(В.Базилевський); “Баран не з тих, хто робить справу лише про людське око…”(В.Слапчук); “Маю гоббі – читаю книги й інколи пишу свої міркування про них…З любови і покликання”(Є.Баран).

24.05.2016 р. о 12.00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) користувачі бібліотеки мали можливість познайомитись із “словом про слово” відомого українського критика, літературознавця, есеїста, голови СПУ Євгена Барана (23.05.1961). Пропонуючи користувачам книги ювіляра, бібліотекар розповіла, що автор багатьох книг, серед яких збірники літературно-критичних текстів “Замах на міражі”, “Зоїлові трени”, “Звичайний читач”; книги есеїстики “Порнографічна сутність правди”; книга щоденникових нотаток та есеїстики “Наодинці з літературою”, “У полоні стереотипів” – лавреат декількох літературних премій.

Бібліотекар процитувала слова самого автора:” Я – читач книг. Все, що писав, – про книги… Віддаю перевагу письменникам-мислителям… Шукаю співбесідників у часі і просторі. Люблю і поважаю український культурний простір, позаяк він мій, а я – його… Роблю те, що люблю і вмію…”, якими ще раз охарактеризувала життєве кредо літературознавця. Для Є.Барана – читача важливою є ідея процесу, взаємин людей, а серед них і письменників, їхнього життя й інтересів, їхньої творчості в цілому.Тож, творчості і наснаги Вам, пане Євгене!

Відповідальна заввідділом обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top