Ювілейний репортаж «Душа схована у слові»

 

12 березня  2023 року виповнюється 85 років з Дня народження поета, громадського діяча, нашого краянина – Нестора Чира.  Нестор Чир – людина подвижницької долі, яка не скорилась важкій хворобі, а борючись в продовж десятки літ, викував себе для любові й людей.

З цієї нагоди ювілейної дати 12 березня 2023 року в бібліотеці-філії №8 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради бібліотекарка для своїх користувачів підготувала ювілейний репортаж «Душа схована у слові».

 Спершу бібліотекарка розповіла про поета, як жертву політичної операції «Вісла», член НСПУ, керівник літстудії «Бистрінь». Нестор Чир – поет з когорти борців, людина з великої літери.  Його вірші – великої громадської напруги, наповнені філософським звучанням, з глибокого колодязя пережитого і вистражданого виймає поет мудрість, тому його поетичне слово високоінтелектуальне, не байдуже, досконало відверте і точне. Також користувачі мали змогу переглянути відеоролик « Нестор Чир». До ювілею письменника була оформлена викладка літератури « Поетичний світоплин Нестора Чира».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top