“Як обрати професію майбутнього”

  Знайди що-небудь, що тобі подобається робити,

а потім знайди когось, хто буде тобі за це платити.

(Кетрін Вайтхорн)

19 квітня 2018 року о 14:00 працівники бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька,100) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради провели зустріч з книгою Тамари Сухенко “Як обрати професію майбутнього” в рамках тижня профорієнтації у 9-а класі ЗОШ №24 (вул. Хіміків,1).

Напередодні учні відвідали Івано-Франківський центр зайнятості (вул. Набережна ім. Стефаника, 34-б). Начальник відділу активної підтримки безробітних – Римик Катерина Олексіївна та працівники центру провели для школярів цікаву екскурсію, допомогли пройти профорієнтаційне тестування (тести Климова та Голланда), ознайомили із роботою електронних терміналів (татч-скрінів), за допомогою яких відвідувачі можуть дізнаватися інформацію щодо актуальності професії за попередній період у нашому регіоні та рейтинг пропозицій роботи.

Пізнавальною та корисною для учнів була зустріч із книгою, оскільки більшість  дев’ятикласників іще остаточно не визначились у виборі своєї професії. Тамара Сухенко, автор видання, з 2010 року практикує як психолог, коуч, фасилітатор, створює авторські тренінги з тайм-менеджменту і вибору професії. Посібник є результатом її практичної роботи і з його допомогою школярі та їхні батьки зможуть визначитися із майбутньою спеціальністю. Спочатку присутні переглянули презентацією яка ознайомила їх із книгою, а згодом, з допомогою бібліотекаря та керуючись практичними порадами автора  учні заповнювали інтелект-карту, в результаті чого дізналися рекомендовану для них майбутню професію. Наприкінці заходу дев’ятикласники переглянули книги які пропонує Тамара Сухенко та отримали рекомендації щодо перегляду фільмів, які налаштують їх на правильний вибір.

Для відвідувачів бібліотеки була організована виставка “Обираємо професію крок за кроком” та тестування в режимі онлайн.

Відповідальна за проведення заходу: Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top