“Я не курю!”

Щороку 31 травня відзначається Всесвітній День боротьби з тютюнопалінням. У цей день у всьому світі проходять акції по боротьбі з курінням – день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. 

В рамках відзначення цього дня працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели інформаційну акцію «Я не курю!». Мета якої – сприяти зниженню поширення тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння усіх верств населення, особливо молоді.

В бібліотеці була оформлена тематична поличка «Курити – здоров’ю шкодити» на якій представлені книжки та матеріали спрямовані проти тютюнопаління.

Протягом дня бібліотекарки намагалися донести інформацію про сумну статистику щодо куріння серед дітей та підлітків та його наслідки в дорослому віці. А саме: в Україні тютюнопаління є причиною кожного п’ятого випадку смерті осіб віком понад 35 років. Щороку в нашій країні помирають від наслідків куріння близько 100 тис. людей. Ті, хто почав палити до 15 років  уп’ятеро частіше помирають від раку легень. Шкода від куріння не тільки в тому, що погіршується здоров’я курця, але й тих, хто його оточує — пасивних курців. 

Для користувачів бібліотеки були виготовлені та розповсюджені інформаційні листівки «П’ять причин кинути курити !». Працівники бібліотеки закликали спробувати припинити курити хоча б на один день, а натомість отримати чисте повітря.   

Для віртуальних користувачів ми створили відеоролик «Я не курю!»

Бажаємо всім «Дихайте вільно та будьте здорові!». Відмовляючись від цієї звички, ви даруєте собі здорове тіло, краще життя, високу самооцінку, матеріальний та психологічний добробуту своїх родин, свого майбутнього

Відповідальна Іванишин А.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top