“Я обираю книгу”

Червень

 Здрастуй, червню! Здрастуй, літо!

Люба сонячна пора.

Колоситься в полі жито,

Загоряє дітвора.

Червоніють полуниці

Соковиті, запашні,

В хаті зовсім не сидиться.

Ой, які хороші дні!

Галина Демченко

3 червня 2021 року працівники бібліотеки-філії № 3 (вул. Хоткевича,52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели літню акцію “Я обираю книгу”.

Ось він і прийшов, червень довгоочікуваний! І літечко з собою привів. Це місяць соковитих черешень і запашних суниць, місяць буяння зелені і квітів, довгих теплих днів, місяць щедрого сонця і золотого дощу! А ще червнем розпочинаються найдовші літні канікули, а це невимовне щастя для дітей і вільне життя без турбот.

Цілих три місяці канікул можна безтурботно грати зі своїми друзями і не згадувати про школу. А скільки справ очікує влітку! Накупатися у річці, засмагнути на сонці, збудувати піщану фортецю, сходити на риболовлю, побудувати халабуду, вирушити в похід та безліч інших важливих і невідкладних справ. Недарма народна мудрість нас застерігає: не згубіть жодного літнього дня та жодної погожої днини. Із початком літніх канікул час поринути в цілковито літнє читання – сповнене пригод, чарів, дивовижних і небезпечних мандрів та незабутніх персонажів, які зроблять літо ще неповторнішим для дітей і батьків.

Літні канікули — це хороша можливість познайомитися з книжковим світом з іншого, значно цікавішого боку. Не зі шкільного списку літератури, а “саме тією” книжкою, яку читаєш із задоволенням, переповідаєш, радиш друзям. Адже після уроків у школі ще є домашні завдання, що з кожним роком дедалі більше ускладнюються, і тому на прочитання “своїх” книжок залишається не так багато часу. А три місяці літніх канікул – це рай для кожного шаленого читача! Адже творів про літо  і для літа дуже багато: і давно відомих нам авторів-класиків і сучасних письменників. На всякий смак та настрій.  Коли надворі стає все спекотніше, так і хочеться взяти з собою у парк, чи на річку, чи на море, чи в село до бабусі  легкі та приємні книги, які, видається, були спеціально написані для того, щоб насолоджуватися ними влітку.

 І саме під час літньої акції “Я обираю книгу”у бібліотеці-філії №3, читачі мали чудову можливість обрати для себе ідеальну літню книгу чи навіть кілька, а бібліотекарі розповіли, підказали, підштовхнути і направили до цієї особливої книги, яка  здивує захопливими літніми сюжетами та пробудить любов до читання.

“Суперліто” Н. Е. Грьонтведт 

Уда знову повертається, з новим щоденником і новими історіями про своє суперліто. Дівчинка подорослішала – і в неї тепер купа справ: випускний у молодшій школі, шкільна закоханість, канікули в літньому таборі, пригоди і… ще одна закоханість? Сторінки щоденника швидко заповнюються: Уда записує туди свої вагання й сумніви і переконується, що щасливі й нещасливі миті в житті завжди поруч.

Кім Слейтер “928 миль від дому”

“928 миль від дому” – це проникливий підлітковий роман Кім Слейтер, британської письменниці, лауреатки численних літературних нагород. Розкриваючи проблеми міграції, ксенофобії, дискримінації, упереджень та булінгу, він змушує читачів добре задуматись. Роман пропагує важливі цінності: відкритість, прийняття Іншого, емпатію, розмаїття й порозуміння. Оповідь, яка ведеться голосом чотирнадцятилітнього хлопця, зачіпає багато соціальних проблем сучасного суспільства й заохочує молодих читачів переоцінити власні уявлення й навчитися сприймати різні погляди.

  Все починається в 13” Валентин Бердт 

Ще одна книга-мікс, у якій зібрано стільки пригод… І нічні походи на цвинтар, і паранормальні явища, і перше кохання, і ще багато іншого. Разом з цією книгою влітку точно не нудьгуватимеш. 

  І якщо ви раптом запланували на літні канікули всією родиною відвідати українські замки, то не забудьте прихопити із собою книгу Зірки Мензатюк «Таємниця козацької шаблі». Вона розкриє вам чимало таємниць і легенд про замки та фортеці України. І, звісно, без пригод не обійдеться. 

  Трилогія Діани Вінн Джонс 

 “Мандрівний замок Хаула”, “Повітряний замок” та “Будинок безлічі шляхів” – якраз по одній книжці на кожен місяць літа. Діана Вінн Джонс створила захоплюючий світ, у якому усе починається з того, що зла відьма перетворює дівчину Софі на відьму на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в чарівний замок Хаула, де їй довелося укласти угоду з вогняним демоном, завдяки якому, власне, і рухається замок. І це лише початок.

“ Коти-вояки” Ерін Гантер

Серія “Коти-вояки” уже завоювала шалену популярність серед дітей і підлітків. Запеклі бої і шалені пригоди, невідомі явища і дивовижна природа, мистецтво дипломатії та воєнна міць — усе це світ “Котів-вояків”. Не забудьте погладити свого кота і починайте читати першу книжку “На волю” вже зараз — бо літо скоро!

“Небезпечні мандри” Річард Адамс

Щоразу, коли родина письменника вирушала в мандрівку, Адамс розповідав своїм двом донечкам якісь історії. Часом – усім відомі казки, а часом – ті, які вигадувалися на ходу: “Жили собі колись двоє диких кролів, які звалися Ліщина і П’ятий…”. Так з”явилося знамените на весь світ героїчне фентезі “Небезпечні мандри”, яке описує пригоди кількох кролів-відчайдухів.

Клуб червоних кедів” Ана Пунсет 

Іспанська письменниця Ана Пунсет завоювала світ серією книг “Клуб червоних кедів”. Сьомий клас. Четверо подруг вирішили створити свій клуб. У них свої правила, найголовніше — завжди носити червоні кеди! Та одна з дівчат переїжджає з родиною до Німеччини, тому подруги неймовірно сумують. Раптом у них з’являється шанс потрапити в Берлін і знову побачитись. Та “Клубу червоних кедів” на заваді стане “каста Модних”. 

“Агата Містері”. Стів Стівенсон

Знайомтеся! Це Агата Містері, новий маленький детектив сучасності. Наділена дивовижним чуттям і феноменальною пам’яттю, Агата Містері мріє стати письменницею детективних романів. Проте це – у майбутньому, а тепер вона просто чудовий фахівець! Разом зі своїм простакуватим двоюрідним братом Ларрі, студентом детективної школи, вона подорожує світом, щоб розв’язувати найзаплутаніші секрети. Допомагає їм відданий дворецький, прикрий сибірський кіт і сила-силенна дивакуватих родичів. 

Першою книгою із серії “Мейзі Хітчінз. Пригоди дівчинки – детектива” популярної дитячої письменниці Голлі Вебб із Англії є “Детектив Мейзі Хітчінз, або Справа про вкрадений шестипенсовик”. Ця книга може стати початком захоплення дитини детективними історіями. Адже тут головна героїня, 12-річна дівчинка, вибирає непростий шлях пошуку справедливості і розкриває правду про викрадені гроші, врятувавши честь свого друга. Допомагає їй у пошуку доказів песик, знайдений Мейзі в мішку біля річки. Книга з несподіваними поворотами сюжету, сповнена пригод, доброго гумору та загадкових подій.

“Темний Лорд. Юнацькі роки”  Джеймі Томсон

На одній з автомобільних стоянок міста Білощитфілда зна­­хо­дять знесиленого підлітка, який, до того ж, іще й втратив пам’ять. Насправді ж він усе чудово пам’ятає, а втратив лише страхітливу подобу і силу, а також майже всі магічні здібності, і змушений пере­бувати в личині звичайного підлітка. Бо ніякий він не Томмі Ллойд, а достеменний Темний Лорд, не здатний приховати потой­­­бічної посмішки, від якої дорос­лих аж мороз продирає. Книжка про Томмі Ллойда/Темного Лорда не так нажене на вас страху, як добряче розсмішить.

Отож, обирайте та гайда читати! Чудових канікул вам та крутезних книжок!

 

Відповідальна за проведення Даниляк Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top