«Єднаймо душі словом Кобзаря»

Учітесь, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь.
Тарас Шевченко

Шевченківські голосні читання «Єднаймо душі словом Кобзаря» пройшли напередодні Дня народження Т. Г. Шевченка в бібліотеці-філії №22 (с.Тисменичани) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.

До бібліотеки були запрошені учнів 7-Б класу з учителькою англійської мови та літератури – Плитус Анною Геннадіївною. Спільними зусиллями створили свято вшанування спадщини улюбленого поета. Учні  показали свої знання та вміння розмовляти про поета як українською так і англійською мовами. Нова креативна форма творчого спілкування підлітків виявилась дуже захопливою. Учителька запропонувала учням поглянути на класика української літератури дещо новим, новаторським поглядом, наближеним до їхнього світосприйняття.  Учні слухали тексти та відповідали на запитання по творчості, підбирали відповідники до Шевченківських афоризмів англійською мовою. Переглядали відеоролики, слухали пісні пов`язані з іменем Кобзаря. З уст читців Шевченкова поезія звучала двома мовами.

Дуже цікавою і креативною була презентація уявних сторінок сучасного Кобзаря в соціальних  мережах: Фейсбук та Інстаграм. Додала святковості гра на бандурі та пісня про Шевченка у виконанні Пасічанської Анни. Діти також створили власний портрет Шевченка. Спочатку роздрукували і розмалювали пазли, а потім склали їх докупи. Захід пройшов пізнавально, цікаво і креативно. Доповненням до заходу стала книжкова виставка «Борітеся-поборете, вам Бог помагає!».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top