“Єднаєм Україну Шевченковим словом”

“Тарас Шевченко – це не минуле, Тарас Шевченко – це сьогодення”

#Літературні_читання_Єднаєм_Україну_Шевченковим_словом
#Читаємо_Шевченка_допомагаємо ЗСУ

Саме такими словами розпочався сьогодні триденний захід до відзначення 209-ї річниці великого генія України – літературні читання “Єднаєм Україну Шевченковим словом”. Працівники Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради декламували його на сцені, що розташована по вулиці Л. Українки, а також заохочували до прочитання перехожих мешканців міста.

У ці березневі дні ми особливо вклоняємося національному поетові, причащаємося його могутнім духом, його пророчою поезією й натхненною піснею. Вірші Тараса Григоровича Шевченка повинен знати кожен, адже “Кобзар” – це друга Біблія для українців.

Поетичним словом долучився до літературних читань знаний в Івано-Франківську письменник – Ярослав Ткачівський. Також віршові твори Т.Г.Шевченка читали працівники Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. Франка та бібліотекарка з м.Харків, яка є активною учасницею усіх бібліотечних заходів.

Родзинкою літературних читань стало прочитання його поетичного твору англійською мовою, а також інсценізація уривка з політичної поеми-містерії «Великий льох», яку Тарас Шевченко написав у 1845 році.

На згадку про шевченківські читання 2023 року була створена фотозона-інсталяція «Сходинки перемоги», де можна було зробити гарні світлини та оформлена книжкова виставка, на якій було представлено різні видання “Кобзаря”. 

Кожен рік відзначення Дня народження Тараса Шевченка не відносить його у забуття, а навпаки робить його ближчим, зрозумілішим, актуальним, як ніколи. Його творчість в контексті останніх подій, не дає нам змоги засумніватись у правдивості його пророцтв. Більш свідомо вчитуємося у рядки “Кобзаря” і переконуємося, що всі вони звернені до нас, українців двадцять першого століття. Поет вірить у те, що Україна стане незалежною, люди прозріють, а брехню буде знищено. І ми повинні виправдати його сподівання, здолати всі труднощі на шляху нашої країни до щасливого майбутнього. Хай його “Заповіт” стане нашим дороговказом.

Протягом заходу діяв збір коштів для допомоги ЗСУ.

Єднаймося у пророчих словах нашого українського Генія та разом наближаємо перемогу України!

Запрошуємо усіх охочих долучатися до літературних читань, які відбуватимуться 9 та 10 березня 2023 року на Вічевому майдані у середмісті Івано-Франківська.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top