«Єднаймо душі словом Кобзаря»

 «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

 І голос твій нам душі окриля.

 Встає в новій красі, забувши лихоліття,

 Твоя, Тарасе, звільнена земля!»

           З нагоди 204-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка 7  березня 2018р. в  бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськвиконкому організована ілюстрована книжкова виставка-присвята «Єднаймо душі словом Кобзаря».  Користувачі бібліотеки мали змогу, з допомогою книжкової виставки, перегорнути сторінки життя Великого Кобзаря, адже Тарас Шевченко – національний пророк, невмирущий геній слова, народний поет, художник, борець за ідеали справедливості і добра.

Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже стільки років живуть у серці народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджують у людей щирі і благородні почуття. Твори великого Кобзаря стали для наших сучасників справжньою енциклопедією життя.

Книжкова виставка складається з трьох розділів:

І «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». В цьому розділі представлені книги про життя і творчість Кобзаря, непогасну любов до свого народу, до своєї землі.  Шевченко вчить жити по правді, бачити красу людини в її душевному благородстві й готовності робити іншим добро.

ІІ «Людям дав я «Кобзаря». Шевченків «Кобзар»- це Біблія українського народу, якій судилося бути безсмертною, бо сам народ визнав її своєю книгою .Народ, який має таку вічну книгу, як «Кобзар»,  -безсмертний. У творах поета переплелися долі кріпаків з долею неньки-України. Боротьба гайдамаків та козаків із боротьбою народу за щастя і волю. Кобзар зібрав кожну сльозину, найменший стогін болю кріпака. Духовну велич і красу народу підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.

ІІІ «Його ім’я в серці народу». Українські поети новітнього часу створили Шевченкові вікопомний пам’ятник із своїх творів- зворушливих віршів, в яких по- філософськи узагальнюється роль поета в історії України. Коли не стало Шевченка, у поезіях, присвячених його пам’яті, чути було не тільки смуток і глибоку тугу, а й розуміння значущості його творчості для людства.

Запрошуємо оглянути художні та літературні твори на виставці , яка буде діяти у бібліотеці-філії №1 до 15 березня 2018р.,та продовжувати знайомство з творчою спадщиною Т.Г. Шевченка разом з численними виданнями в бібліотечному фонді .

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top