Інтерактивна гра-вікторина “Назву професії відгадай та собі майбутнє вибирай”.

Щоб дитині, коли вона виросте, було легше вирішити, ким вона буде працювати, важливо ще в дитинстві розповідати про різноманітний світ ремесел. Таке виховання розширить дитячий світогляд і така дитина швидше адаптується у соціумі .

Так, 10.02.2021 року, працівники бібліотеки-філії №22 (с. Тисменичани, вул. Грушевського, 54) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, провели інформативну бесіду з учнями 2-го класу про світ професій, вчитель М. В. Посічанська, Тисменичанського ліцею.

В бібліотеці пройшла інтерактивна гра–вікторина “Назву професії відгадай та собі майбутнє вибирай”. Діти мали нагоду отримати інформацію про те, як багато зараз є професій, як важливо не помилитися у її виборі та яке задоволення може приносити улюблена професія. Діти ділилися власним досвідом і розповідали про професії своїх батьків.  Також бібліотекарі ознайомили учнів з книгами, які розповідають про успішних людей, що стали відомими завдяки правильно обраній професії. Цікавою і веселою павзою стало розважання, під час якого учасники заходу із захопленням активно розгадували загадки про професії. Варто зауважити, що діти достатньо багато знають професій як сучасних, так і тих, що залишилися в минулому. І що цікаво, на запитання : “Звідки ви знаєте таку інформацію?”, звучала згуртована відповідь: “З книжок!”. І це, власне, приємно тішить.
Одним із цікавих завдань було таке: учні отримали конвертики з буквами, з яких треба утворити слова. В тому ж конверті знаходилась і відповідь, але дістати її можна було тільки після того, як діти складали слова і перевіряли їх на правильність (за допомогою вчителя). Усі із завданням впоралися на “відмінно”.

Проведення таких заходів допоможуть школярам в майбутньому у вдалому виборі професії, дадуть можливість усвідомлено зробити цей вибір – за покликанням. А це дуже важливо для повноцінного існування людини, бо робота та реалізація людини у своїй професії – важлива складова життя кожного.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top