Інтерактивна хвилина пам’яті «Героїзм, що врятував світ»


14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Вшановуючи пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, 13 грудня 2020 року в бібліотеці-філії №8 (вул. Блавацького, 1) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради бібліотекар підготувала для своїх користувачів інтерактивну хвилину пам’яті.

Саме у цей день, 34 роки тому, було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. Кожна хвилина цього надзвичайного будівництва – це мужність і професіоналізм, самовідданість і самопожертва ліквідаторів заради збереження життя людей в Україні та в усьому світі.

Світла пам’ять героям – ліквідаторам, які ціною власного життя зупинили розбурхану стихію некерованої ядерної реакції та врятували майбутнє для своїх нащадків. Низький уклін усім героям – чорнобильцям за Ваш подвиг.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top