Інформаційний буклет “Україна понад усе!”

                           «Дай Боже нам любити Україну понад усе

сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши.

Настав час великого вибору: або єдність і перемога

та шлях до світла, або поразка, ганьба

і знову довга дорога до волі». 

                                                         В.Чорновіл 

22 грудня в бібліотеці-філії №14 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, з метою популяризації лідера українського руху, до 85-річчя від дня народження В.Чорновола були підготовлені інформаційні буклети «Україна понад усе!», де була зібрана найцікавіша інформація про творця української незалежності.

В’ячеслав  Максимович Чорновіл (1937-1999) – український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в’язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 1980-х-90-х років, Герой України (2000 рік, посмертно). Журналіст, який пішов проти  злочинної  комуністичної системи, і політик, який своєю діяльністю наближав створення незалежної держави.  Романтик , революціонер, стратег – усі його дії були спрямовані з юності на здобуття волі століттями поневоленої України. Це було в його генах, і він не відступав від цієї мети аж до смерті.

   В’ячеслав  Максимович  належав до ідеалістів, і влада сама по собі його цікавила не так, як незалежна демократична Україна. Пан В’ячеслав був людиною  українських, сказати б козацьких етичних цінностей. Надзвичайно важливим для нього було жити серед однодумців. Особливо плідним став етап з 2000 – х рр.  і до сьогодення, в якому насамперед розкрита діяльність В. Чорновола та її значення у розбудові незалежної України.

   Відповідальна за проведення Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top