Інформаційний буклет “Україна починається з тебе”

 “  Настав час вибору: або єдність і перемога та шлях

                                      до світла, або поразка, ганьба і знову

                                      довга дорога до волі”

                                                                              ( В. Чорновіл).

24.12 в читальному залі бібліотеки – філії №14 ( вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради презентовано інформаційний буклет “Україна починається з тебе” присвячений 82- річниці з дня народження В’ячеслава Чорновола.

В. Чорновіл – Герой України, Лауреат Державної премії України ім. Тараса Шевченка(1996 р.) за збірки “ Правосуддя чи рецидиви терору?”,  “Лихо з розуму”, книгу “ Хроніка таборових буднів”, видатний політик, журналіст, дисидент, борець за волю й незалежність України. Його поважали на Галичині та на Донбасі, за принциповість та непохитність. В. Чорновіл був співголовою Української Гельсинської Спілки, головою Народного Руху України, депутатом Верховної Ради України, кандидатом у президенти України в 1991 році.

 

Понад 15 років провів у в’язницях та засланнях, але не зрадив своїх політичних та громадських ідей.

Переглянувши буклет, можна ознайомитися з короткою біографією та діяльністю В. Чорновола, а також з відомими цитатами політика, зокрема, із знаменитим висловом “Україна починається з тебе”, що став дороговказом для багатьох українців.

Відповідальна за проведення Засєдко Р.О. 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top