Інформаційний дайджест “Без куріння – здорове покоління”

“Тютюн завдає шкоди тілу, руйнує розум, отуплює цілі нації”
О. де Бальзак

31 травня 2022 р. в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлено і проведено з нагоди Всесвітнього дня без  тютюну інформаційний дайджест “Без куріння – здорове покоління”.

Про шкідливий вплив куріння на організм знає кожен, але незважаючи на це велика кількість людей все ще палить – загалом 7.2 млн. дорослого населення. На сьогодні критичною є проблема поширеності куріння серед дітей та молоді. Серед підлітків, які спробували курити тютюнові вироби у віці 13-15 років, майже 15% є нинішніми споживачами тютюнових виробів, а серед тих, хто спробував курити у віці 15-17 років, 22% залишаються курцями. Ці дані свідчать про те, що перша спроба паління у молодому віці  спонукає  до глибокої залежності, яка триває протягом багатьох років і навіть все життя.  

Під час проведення заходу користувачам  було запропоновано пройти тести: “ Наскільки сильна ваша залежність від куріння”, “ Тест на готовність кинути курити”.Підраховуючи бали після тестів більшість  користувачів готові спробувати кинути палити вже сьогодні, а є й такі учасники  що мають високу залежність від куріння. Саме для таких бібліотекар підготувала “Поради для припинення куріння”, а також “План припинення куріння”- який дозволить продумати всі кроки та передбачить  труднощі в цьому  процесі.

Відповідальна: Капущак В.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top