Інформаційний дайджест “СНІД – прихована небезпека”

“Хто попереджений, той захищений” (французьке прислів’я)
У всьому світі 1-го грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, як хвороба загрожує людству. В бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Івано-Франківської міської ради підготовали інформаційний дайджест і буклет “СНІД – прихована небезпека” для попередження розповсюдження важкої хвороби.
Що треба знати про ВІЛ/ СНІД?
ВІЛ-інфекція – це хронічне інфекційне захворювання, що розвивається внаслідок інфікування вірусом імунодефіциту людини і вражає імунну систему організму. На пізніх стадіях ВІЛ-інфекції розвивається СНІД – синдром набутого імунодефіциту. Тобто, сукупність хворіб, які виникають через руйнування ВІЛ-інфекцією імунітету.
Основні шляхи зараження ВІЛ-інфекцією:
– статевим шляхом,
– під час переливання донорської крові, зараженої вірусом імунодефіциту;
– ін’єкції, інші процедури не стерильними інструментами, зокрема у манікюрних салонах, тату-салонах;
– від матері до дитини — під час пологів, вагітності.
ВІЛ-інфекція не передається побутовим шляхом: при дотику, обіймах, потиску рук; через посуд, столові прибори; через їжу; через повітря ( при чханні і кашлі); через гроші; при укусах комах або тварин.
ВІЛ перетворюється на СНІД безсимптомно. Тому вчасне виявлення ВІЛ-інфекції в організмі людини вже не звучить як вирок. Сьогодні в Україні є доступне специфічне лікування ВІЛ-інфекції, що якісно покращує та продовжує життя інфікованої людини.
А також пропонуємо переглянути цікавий ролик :
Отже: цінуйте життя – зупиніть СНІД !
Відповідальна – Засєдко Р.О.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top