Інформ-акція “Збережи тепло – збережи Україну”

  Проблема енергозбереження тісно переплітається з проблемами енергетики, екології, технічного переозброєння та структурної перебудови всієї економіки. Важливість енергозбереження підтверджується статусом державної політики та державними органами в усіх високорозвинутих країнах (Японія, США, Франція, Німеччина, Велика Британія тощо). 20.12.2023 р. в читальному залі ЦБ  (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради протягом дня відбулася  інформ-акція “Збережи тепло – збережи Україну”.

Говорячи про проблему енергозбереження в промисловості та на підприємствах, ми дуже часто забуваємо про економію в побуті. Розумне самообмеження у споживанні енергоресурсів та здійснення заходів з утеплення квартири чи будинку дадуть змогу заощадити значні суми коштів під час оплати комунальних послуг. При правильному підході до використання електричної енергії можна домогтися її заощадження на 10-30%. Для цього слід запам’ятати основні способи економії. Всім відомо, що енергія у побуті споживається нами не завжди раціонально. Так як розподіл здійснюється наступним чином: приблизно 70% усієї енергії ми витрачаємо на опалення, 15% — на освітлення, а решту – на приготування їжі. Як кожен із нас може заощаджувати енергоресурси у побуті? Щоб ознайомити користувачів бібліотеки зі способами енергозбереження і щоб звернути їхню увагу на проблеми екології і нераціонального використання природних ресурсів, ми підготували книжкову виставку “Збережи тепло – збережи Україну” і розповіли про важливість економії ресурсів для нашої держави, а також роздали гостям бібліотеки листівки : “Як економити електроенергію вдома, не обмежуючи себе в споживанні”.

 

Джерела інформації:

Бондар В. Один день великої війни дорого коштує довкіллю. З енергетикою не краще / В. Бондар // Голос України. – 2023. – 11 лип. (№ 137). – С. 7.

Гуцул В. ОСББ в умовах війни / В. Гуцул // Жінка. – 2022. – (№ 3-9). – С. 50. 

Довкілля і тепло в оселях – речі взаємопов’язані: [Україна у контексті  Європ. зеленого курсу] // Урядовий кур’єр. – 2022. –  22 груд. (№ 246). – С. 1-2.

Прокопчук С. На шляху до низьковуглецевої промисловості на Україну чекає чимало інноваційних викликів: [теплова енергетика і забруднення атмосфери] / С. Прокопчук // Урядовий кур’єр. – 2022. – 22 лют. (№ 37). – С. 4-5.

Руденко Л. Аналіз стратегій регіонального і місцевого розвитку України на шляху досягнення “Цілей 2030” / Л. Руденко // Екологічний вісник. – 2022. – (№ 3). – С. 10-11.  та інші.

 

Відповідальна  за проведення заходу Оксана Дубовська.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top