Інформ-хвилинка “Символ України!”

    На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України 23 серпня в країні відзначається державне свято – День Державного Прапора України! З нагоди свята  23.08.2023 року у бібліотеці-філії №12  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської  ради було проведено інформ-хвилинку «Символ України!».

     Цей день – це свято всіх поколінь українців, незмінний символ патріотизму. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий – часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України, півночі до півдня.

 Під синьо-жовтим стягом в Україні нині зустрічають іноземних гостей, приймають присягу військовослужбовці. Його урочисто підіймають у дні слави та перемог наших олімпійців, а наші бійці зараз виборюють перемогу в ім’я миру і свободи нашої Батьківщини.

Бібліотекар Тетяна Гунчак розповіла юним користувачам  про історію виникнення свята та про видатних українців; цікаві факти про державні символи України та провела вікторину «Народні символи України». А про їх значення наввипередки розповідали учасники заходу, разом аналізували слова гімну України. Діти, зовсім юного віку проявили свою обізнаність та зацікавленість. Адже діти – то є майбутнє нашої країни, і вони мають творити нову історію України, гідно представляти Україну в світі, завжди пам’ятати: «Ми українці – вільні та незалежні!».

  Також для учасників заходу була   представлена книжково-ілюстративна виставка «Символ віри і надії». Матеріали книжкової виставки дають змогу  відвідувачам  побачити минуле і сучасне України, нелегкий процес державотворення,  згадати імена та постаті великих українців, котрі  в різні часи прославили Україну. Аби залучити малечу до святкування великих державних свят, навчити їх шанобливо ставитися до цінностей українського народу,  любити свою Батьківщину, влаштовано перегляд презентації «Державні та народні символи України», та відеоролик «Жовто-синій прапор мій», що розповідає про створення  прапора та державних символів країни.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top