Історична подорож “Ти земле рідна та свята! Ти, Батьківщино, люба-золота”

24 серпня – День Незалежності України.

  Саме 24 серпня 1991 року в залі українського парламенту ухвалили Акт проголошення незалежності України. З того часу цей день став надважливим для кожного українця. Особливо сьогодні, коли ворог намагається позбавити нас найдорожчого – волі, свободи, життя та суверенітету. Історія України – це історія національно-визвольної боротьби українського народу за свою державу. В історії Української держави можна
виділити основні періоди її становлення та розвитку: перший – Київська Русь, Галицько-Волинська держава. Другий – Запорозька Січ та Українська козацька держава (Гетьманщина). Третій – УНР за Центральної Ради, Українська держава за П. Скоропадського, УНР за Директорії та ЗУНР. Четвертий – сучасна Українська держава. 23 серпня в бібліотеці-філії №2 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була проведена історична подорож «Ти Земле рідна та свята! Ти Батьківщино люба – золота» (до 32-ї річниці Дня Незалежності України).

Читачі дізналися про славне минуле України. Про виникнення і становлення Давньоруської держави, піднесення і розквіт Київської Русі; про те як у 17 столітті утворилась козацько-гетьманська держава, про національно-визвольну війну на чолі з Богданом Хмельницьким; про буремні роки 20-го століття.
З цікавістю переглянули користувачі бібліотеки літературу біля виставки «Відкрий Україну», більше дізнались про символи України. В кінці подорожі читачі і бібліотекарі читали вірші про Україну.

Відповідальна за проведення: Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top