Історико-пізнавальна година: “Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра”

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається день українського козацтва, день утворення УПА, а також день пам’яті та пошани усіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України – день захисника України, яке актуальне і сьогодні – в період активних бойових дій на сході країни. Свято нескорених, бо попри всі негаразди дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. 

Відзначення цієї знаменної дати не могла оминути і наша бібліотека. 13.10.2020 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради спільно з педагогом-організатором дитячо-юнацького клубу «Прометей» провели історико-пізнавальну годину: “Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра”. Ведучі заходу – Альбіна Фреїв та Анастасія Любчик познайомили присутніх з історією, життям та побутом козаків, пригадали традиції славного українського козацтва, згадали героїчні вчинки УПА. Розповіли про сьогоднішніх захисників нашої держави. Також провели з дітьми флешмоби такі як: «Нездолати Україну» та «Я, ти, він, вона – Україна в нас одна», а юні співачки Ліза Тимофійчук та Анна Романів подарували усім присутнім музичні вітання.

Під час заходу були проведені інтелектуально-патріотичні конкурси «Чи знаєте ви історію України?», «Продовжи прислів’я», які дозволили глибше збагнути історію нашої країни.

Працівник бібліотеки запросила всіх присутніх ознайомитися з виставкою літератури «Мужність і відвага крізь покоління». На якій були представлені книги, що несуть в собі цікаву інформацію про українське козацтво, воїнів УПА, та героїв сьогодення.

Хвилиною мовчання та запаленням свічі скорботи учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Відповідальна за організацію та проведення заходу  – Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top