Історична панорама “Від козаків до наших днів”

14 жовтня – особливий день, коли ми згадуємо і вшановуємо тих, хто був біля витоків становлення української держави, тих, хто силою нескореного духу гідно боровся за право називатися –  українцем, тих, хто й досі відстоює цілісність нашої країни.

У переддень цього свята, 13 жовтня 2020 року, в бібліотеці-філії №8  (вул. Блавацького,1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради бібліотекар підготувала для учнів  5-го класу ЗШ№6 історичну панораму “Від козаків до наших днів”.

Бібліотекар розповіла учням про те, як щороку, 14 жовтня, ми відзначаємо чимало важливих дат: День козацтва, День захисника України, свято Покрови Пресвятої Богородиці та день створення УПА.  Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас є її частинкою, адже не випадково для святкування Дня козацтва обрано День Святої Покрови, яка здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу ще й тому, що козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави.

Сьогодні ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності людям, які захищали Соборність і  незалежність України, й надалі продовжують її відстоювати.

Захід підготувала і провела – Гринишин О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top