Бук-слем “Книги про війну”

13 жовтня, з нагоди Дня захисника України, в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся бук-слем ”Книги про війну”.

“Синове воїнів хоробрих,

явіть мужність свою!

І вам вовіки віків славу запишуть!”

Звернення Богдана Хмельницького не випадково стало епіграфом до збірника нарисів журналістів газети “Народна армія” під назвою “Вклоняємось доземно українському солдату”. Це видання, як і випуски журналу “Народна самооборона” та добірка публікацій О.Криштопи “Герої (не)війни про мертвих, живих і ненароджених”, – документальні розповіді про захисників України, на прикладах яких будуть виховуватись майбутні покоління.

День захисника України – шана мужності та героїзму українського воїна. З 2014 року його відзначають офіційно, відповідно до Указу Президента України, – 14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці. Традиційно та історично українські військові вважають Божу Матір своєю заступницею і покровителькою, – від козацьких часів до створення УПА та збройного захисту нашої Батьківщини від агресії на сході та анексії Криму.

Історії героїв, які своїми вчинками проголошують: “Україна понад усе!”, приваблюють не тільки журналістів, але і письменників. Знайомство з художніми творами  І. Арсака “Чорні піски”, Гридіна “Сапери”, Б.Гуменюка “Блокпост”, С.Жадана “Інтернат”, С.Лойка “Аеропорт”. “Рейс”. Є.Положія “Іловайськ” та В.Шкляра “Чорне сонце” допомагають відчути та зрозуміти тих, хто за велінням серця відстоює українську землю та власне, що насправді означає бути воїном.

Відповідальна за проведення С.П.Араджіоні

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top