Історична викладка “На віки будь єдина, моя ти Україно”

Ніхто нам не збудує держави,
Коли ми самі її не збудуємо,
І ніхто з нас не зробить нації,
Коли ми самі нацією не схочемо бути”.
(В.Липинський)

б_2Для кожного свідомого українця є два найсвятіших слова “Бог і Україна”. На вівтар української державності багато поколінь українців поклали своє життя. І тому ми дуже багаті духами своїх свободолюбних предків, багаті своєю історією.

Протягом багатьох років нас намагалися зробити людьми без роду і племені, а сьогодні наше прагнення знати своє героїчне минуле свідчить про духовне відродження нашого народу, про його славу і могутність.
Одним з важливих історичних подій в розвитку Української Держави – є день 22 січня 1919 року, коли в Києві на Софіївській площі відбулося урочисте проголошення злуки УНР і ЗУНР.

Тож, до дня Злуки та Соборності України в читальному залі бібліотеки-філії № 2 22.01.2017 представлена історична викладка “На віки будь єдина, моя ти Україно”.

До огляду відвідувачів пропонуємо такі видання: М. Косіва “Про Україну”, “Духовна велич України” під ред. І. Новиченка, С. Рудницького “Чому ми хочемо самостійної України?”, М.Грушевського “Хто такі українці і чого вони хочуть?”, О. Забужко “Філософія української ідеї” та В. Солдатенка “Проект Україна” (1917-1920 р.р.).

Впорядкувала викладку бібліотекар Захарів О.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top