Історична вікторина “Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра”

14 жовтня  особливий день календаря, адже цього дня зустрічаються чотири великі свята: Покров Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення УПА та День Захисника України.

Цей святковий день став прекрасною нагодою заглибитись в сторінки історії України та згадати про звитягу предків, які своїми ратними подвигами здобували та відстоювали нашу незалежність  щиро їм подякувати та низько поклонитися. У цей день також варто висловити вдячність, любов та повагу усім тим, хто захищає нас з вами сьогодні.

З нагоди цих свят 11.10.2019 р. бібліотека-філія №13 (с.Хриплин, вул.Берегова ) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з учнями 3 класу провела історичну вікторину. Завідувачка бібліотеки розповіла дітям хто такі козаки, що таке “січ”,як утворилася Запорозька Січ, хто керував Запорозькою Січчю, чим займалися козаки у вільний від військових дій час та інші цікавинки козацького життя.

Діти також зацікавилися книгами: “Гетьмани України” та “Як козаки інопланетянам допомагали”. А на закріплення почутого бібліотекарка запропонувала учням дати відповідь на запитання вікторини та закінчити прислів’я на козацьку тематику. Учні старших класів брали участь в шкільному конкурсі патріотичної пісні.
А в неділю, 13 жовтня, в центрі села, біля пам’ятника Дмитру “Скубі” відбулося святкове Віче присвячений 77 річниці створення УПА та 100 річчю від дня народження нашого земляка Дмитра “Скуби”Гаха (10.10.1919 – 27.09.1945), героя Прикарпаття, уславленого партизанського командира, кавалера Золотого Хреста УПА, який загинув під час обстрілу Коломиї. 26 років життя накувала йому зозуля, але вартість людського життя вимірюється не тривалістю, а змістом.

Пишаймося нашими славетними героями, берімо з них приклад та прославляймо рідну країну новими перемогами та добрими справами.
Заходи провели працівники культури.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top