Історична довідка “День українських миротворців”

За роки участі в міжнародній миротворчій діяльності Україна увійшла до першої двадцятки держав-миротворців. Участь українських військовослужбовців в операціях з підтримання миру під проводом ООН, НАТО і у складі спільних миротворчих сил у країнах Європи, Середньої Азії, Африки сприяє зростанню авторитету нашої держави як надійного партнера і впливового суб’єкта в системі європейської і світової безпеки. 

Під час початку російської війни проти України військові-миротворці з міжнародним миротворчим досвідом відіграли надзвичайно важливу роль у захисті України від агресії. Саме вони в перші дні змогли незначною кількістю боєздатних сил стримати чисельно переважаючого противника.

Сьогодні українські військові й надалі беруть участь в миротворчих операціях ООН.

15 липня 2023 року о 12.30 год. працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132а) МЦБС,  Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, підготували  історичну довідку «День українського  миротворця».

Бібліотекарі ознайомили із історією започаткування Міжнародного дня миротворців ООН, а також  розповіли про миротворчу діяльність України, історії вірності присязі учасників миротворчих операцій та спогади про славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі миротворчого контингенту.

Відповідальна за проведення Ліктей Н.К.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top