Ювілейний зореліт “Залюблена в дитинство”

15 липня 2023 року відзначає свій 75- річний ювілей українська дитяча письменниця, уродженка Прикарпаття – Віра Багірова.

Поетеса, прозаїк, драматург, дуже скромна, надзвичайно доброзичлива і щира жінка, яка досі дивиться на світ очима дитини.

З нагоди дня народження письменниці в бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова, 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід “Залюблена в дитинство”, присвячений Вірі Багіровій.

На віршах, п’єсах, казках, повістях, оповіданнях цієї відомої письменниці виросло не одне покоління в різних куточках України та далеко за її межами. Окремі твори письменниці перекладено на польську, чеську, німецьку, російську, азербайджанську мови.

У творчому доробку авторки понад 50 книжок, які роблять дитинство маленьких “чомучок” яскравішим і цікавішим, а найголовніше – прищеплюють їм високі моральні та християнські цінності.

Діти, які відвідують нашу бібліотеку, мають змогу познайомитися з цікавими феєріями і  казками Віри Багірової, які відкриють їм світ добра і любові – в книзі “Анелі”; з фольклорними та легендарними оповідками слов’янської міфології: – “В’язанчик та Чугайстрова сопілка”, “Місячна колискова”.  Любов до рідного краю, рідного міста – нитка, яка пов’язує в одне ціле  вірші та пісні збірок: – “Мій край”, “Місто кохане моє”, “Галичаночка”. Є у письменниці і твори, в яких вона торкнулася теми дітей з вродженими вадами здоров’я і показала їх мужність та силу духу.

А ще у поетичному слові авторки ожили духовні постулати, які вона сповідувала, якими жив і живе український народ.  Християнсько-релігійна тематика у поєднанні з карпатськими настроями робить поезію і прозу Віри Багірової особливою. На воєнне лихоліття в Україні авторка відгукнулася оповіданнями та поезіями  – “Прапорець майдану”, “Ангели-воїни”, “Бомбосховище”, “Колона танків” та інші.

Літературна спадщина Віри Багірової надзвичайно багата та різноманітна, її твори містять ті зерна, які впавши в добрий грунт, дають добірний урожай.

Відповідальна за захід Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top