Історична розвідка “Відчуй себе козаком”

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, юнаки ідуть служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів. Мужність і героїзм, доблесть і слава, відвага і честь – саме ті чесноти, на яких базується вся багатовікова історія нашої України. На долю захисників усіх поколінь випало багато випробувань, однак вони завжди долали їх з гідністю. Захищати Батьківщину, свою землю, свою домівку – це святий обов`язок кожної людини. І нам необхідно пам’ятати про це.

12 жовтня 2022 року напередодні Дня українського козацтва та Дня захисника України у  бібліотеці-філії №12 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було проведено історичну розвідку “Відчуй себе козаком”, під час якої читачі  дізналися  багато цікавої інформації про виникнення козацтва, побут та звичаї Запоріжців, козацькі військові традиції тощо. Разом  з бібліотекарем діти склали  портрет  Українського козака, а  ще з великим захопленням давали відповіді на підготовлені для них тести жартівливого характеру «Хто такі козаки?». Після  чого школярі переглянули фільм «Остап Ступка про козаків характерників».

А для  тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей нашої бібліотеки  оформлена книжково-ілюстративна виставка «Українці – історія нескорених», яка присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top