“Слава не поляже, а про себе розкаже”

12 жовтня 2022 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради з нагоди відзначення Дня захисника України та українського козацтва підготували подорож у світ мужності “Слава не поляже, а про себе розкаже”.

14 жовтня вшановуємо доблесних і мужніх людей, які впродовж тисячоліть оберігали нашу землю, боронили її від нападників, проливаючи кров і віддаючи життя. Свято захисника України символізує любов і повагу українців до воїнів, які сьогодні стоять на сторожі нашої держави, захищають нас у повітрі, на суші та у водних просторах.

Здійснити подорож у світ чоловічої сили і мужності і ознайомитись зі славними традиціями українського козацтва, дізнатись як сьогодні відбувається справжнє відродження українських збройних сил допоможе ілюстровано оформлена книжкова викладка “Гей козаче, козаченьку, тай хоробреє серденько”. Бібліотекар презентувала дітям  книгу “Гетьмани України”. Книга присвячена тим, хто з сивої давнини боровся за незалежність України – людям, які вражають своїм сильним духом. Читаючи, діти будуть  мати  змогу дізнатись, як наша держава крок за кроком йшла до своєї незалежності. Пізнавальним і цікавим був для дітей  відеоролик “Дітям про козаків”. 

Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Тому саме 14 жовтня, на День українського козацтва і відзначається День захисника України. Цікаво, що це святкування збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, тому що з давніх давен Богородиця є покровителькою українського козацтва. Девіз козаків був:

Тримайся козаче, сміливим будь
Козак не плаче, це ти не забудь
Нехай невдача, нехай біда
Ніщо не зломить вже козака!

Вже пройшло багато років з тих часів, коли жили на землі козаки, але цей девіз актуальний і сьогодні , в час війни!
Ми віримо – Україна вистоїть! Вистоїть тому, що за  нашими спинами стоять століття боротьби з  численними ворогами, які хотіли знищити нас, козацький дух, здатність об’єднуватися  перед  обличчям небезпеки, і головне – незламна воля та прагнення бути вільним!!!

Відзначаючи це свято мужності хочеться засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму. І щоб підтримати наших воїнів вісточкою з мирного життя  наші читачі залишили в мішечку “Побажання нашим захисникам” свої патріотичні малюнки, найщиріші вітання з побажанням скорішої перемоги, витримки, сили і терпіння, обов’язково повертатись додому живими. Звучала пісня “Разом і До Кінця! – До Перемоги” , разом з дітьми співали цю пісню  і в серці кожного  з нас була ВІРА У ПЕРЕМОГУ! Наші захисники – герої України !   Ми в вас віримо! Україна  – незламна! Все буде Україна!

Посилання  на нашу сторінку: http://www.facebook.com/profile.php?id=100064206576570

Відповідальна: Таргоніна В.Ю.     

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top