Історична хвилина «Не забутні тії Крути»

Я знаю вас, нащадки запорожців
Я вірю вам і низько б’ю чолом,
Дивлюсь на вас і вірою займаюсь,
І б’ю поламаним крилом.
О.Олесь

Сьогодні, 29 січня, Україна відзначає та вшановує пам’ять героїв Крут, які боролися та загинули за вільну Україну.

З нагоди дня пам’яті героїв Крут, у бібліотеці-філії №10 (вул. Вовчинецька, 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась історична хвилина та була викладена тематична поличка.

Подвиг 300 юнаків вперше засвідчив, що в Україні з’явилися люди, для яких рідний край понад усе. Адже юнаки, які пожертвували своїм життям заради України, стали легендою для наступних поколінь – борців за незалежність в 1940-1950-ті, 1960-1980-ті роки. Вони є прикладом для молоді, бо були такими ж завзятими тоді, у 1918-му, як і ті, кого ми назвали кіборгами в 2014-2015. Вони, герої Крут, були першими кіборгами у нашій історії і в нашій пам’яті вони назавжди залишаються вічно молодими героями.

Крути – героїчна мить на сторінках українського державотворення. Факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами й надалі горить, і буде горіти в серцях майбутніх поколінь. Крути, 29 січня 1918 року… Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії та безпечності. 103  років тому, 1918 року, відбувся між київськими студентами і більшовиками під Крутами, де полягло 300 студентів. 70  років не згадували про подвиг тих, хто першими згорів на жертовному вогні в ім’я самостійної України. А день 29 січня, день бою під Крутами, став трагедією української молоді й цілого українського народу. Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою.
Вічна слава нашим героям!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top