Історичне повідомлення “Народе мій, замучений, розп’ятий”

19.05.2019р. о 12:00 год. в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин вул. Берегова, 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід присвячений Дню пам’яті жертв політичних репресій в Україні.

Щороку, у третю неділю травня, Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій доби Радянського Союзу. Цей поминальний день встановлений з метою привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. Наслідками комуністичного терору 1930-х років в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти. За період великого терору на території УРСР, за оцінками істориків, було засуджено 198918 осіб, з яких дві третини було розстріляно.Пам’ять назавжди закарбувала людські трагедії, коли за одне лише необережне слово можна було заплатити життям.
Це були страшні часи в нашій історії, ми повинні їх добре вивчити та проаналізувати щоб, Боже борони, подібне не повторилося. З метою детальнішого вивчення цього періоду в бібліотеці-філії №13 організована книжкова виставка. Поряд з художніми творами, автори яких також зазнали політичних репресій, представлені і документальні видання.

Серед них і двотомник “Реабілітовані історією Івано-Франківська область”- це вічний пам’ятник шани всім знищеним, загиблим, репресованим та постраждалим борцям за волю і незалежність України під час комуно-москальського панування на Прикарпатті. Це видання служитиме джерелом досліджень для тих, кому не байдужа достовірна історія України, сприятиме відновленню історичної справедливості, стане своєрідною засторогою тим, хто прагне повернути колесо історії назад.

Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top