Історичний відеохронограф “Шлях України до Конституції”

Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

Конституція України була прийнята Верховною Радою 28 червня 1996 року, як завершення довгого і важкого конституційного шляху, що почався Декларацією про державний суверенітет України (16 липня 1990 року). День Конституції України – єдине державне свято, що встановлено Конституцією – Статтею 161: «День прийняття Конституції України є державним святом – Днем Конституції України». Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України.

З метою ознайомлення з історією становлення та розвитку вітчизняного конституційного права та попередниками сучасної конституції, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували історичний відеохронограф “Шлях України до Конституції”.

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Оберіг нашої державності». Книги представлені на ній: Єрмолаєв В. Органи влади і управління Української держави; Конституція України; Органи державної влади в Україні: структура, функції та перспективи; Основи правознавства та інші дають можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, знайомлять з  конституційним процесом та конституційним правом в незалежній Україні.
Нехай це свято додасть усім впевненості у завтрашньому дні, мир та добробут.

Відповідальна: Кононенко Л. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top