Історичний віраж “Благословенна та держава що має відданих синів”

14 жовтня – визначна дата в історії України, яка символізує багаті і славні традиції нашого народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців на всіх етапах її багатовікової історії. Цього дня  українці святкують одразу чотири свята: Свято Покрови Божої Матері;  День українського козацтва,  річницю створення Української повстанської армії (УПА) та День захисників і захисниць України.

З метою популяризації літератури і висвітлення матеріалів про історичне минуле та героїчне сьогодення України, в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 12.10.2021 року, було підготовлено і проведено історичний віраж “Благословенна та держава що має відданих синів”.

Бібліотекарка розповіла, що під покровом Пресвятої Богородиці українське козацтво здобувало волю та свободу для нашої Батьківщини, а Українська повстанська армія в часи Другої світової війни захищала та відстоювала національні інтереси та боролась за Незалежність України. І в наш час захисники і захисниці стоять на захисті суверенітету України на Сході нашої держави.

В бібліотеці була представлена  книжкова виставка «Мужність і відвага крізь покоління». Презентуючи виставку, працівники бібліотеки привернули увагу користувачів до історичних подій далекої Візантійської епохи з якої походить християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке є символом материнського піклування про український народ. Ознайомили присутніх з історією козацтва, життям та побутом козаків. Розповіли, що саме у цей день козаки збирали Велику раду на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами. А також користувачам бібліотеки запропонували книги про героїчні вчинки воїнів УПА, адже саме 14 жовтня вважається днем заснування Української повстанської армії.

Сьогодні Пресвята Богородиця оберігає українських захисників, чоловіків та жінок, які так само як наші пращури, стоять на захисті рідної землі.

Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам нашої держави сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top