Історичний вітраж “В єдності сила народу”

Споконвіку український народ прагнув до свободи і єдності. Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. Протягом століть втіленням соборності займалися українські гетьмани : Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик.  З кінця вісімнадцятого та до початку двадцятого століття , коли українські землі були поділені між сусідніми державами: Польщею, Московією, Румунією, Австро-Угорщинною-питання єдності Української держави стало вкрай важливим. 

     Тому 22 січня 1919 на Софіївськії площі у Києві було проголошено Акт Злуки УНР і ЗУНР для утворення єдиної соборної Української держави. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Це свято має велике історичне та політичне значення, особливо зараз, коли росія знову намагається захопити україську територію.
      Вшановуючи цьогоріч свято Соборності України, у бібліотеці-філії 23 (с. Братківці) МЦБС Івано-Франківської міської ради  був проведений історичний вітраж “В єдності сила народу”.
Завідувачка бібліотеки підготувала для користувачів книжкову виставку-присвяту та провела історичну мандрівку “Самостійна, суверенна, соборна і ціла”.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top