Історичний екскурс “Людина -легенда”

16 липня 2017 року, в парку імені Тараса Шевченка, о 16 годині було проведено історичний екскурс “Людина -легенда”, присвячений 110 річниці від народження легендарного командира армії безсмертних Романа Шухевича.

Генерал УПА Роман Шухевич – член УВО(Українська Військова Організація), референт Крайової Екзекутиви ОУН, Референт Зв’язку з Українськими Землями в СРСР, засновник і очільник Українського Легіону. Цей список можна ще довго продовжувати. НКВД настільки боялося і ненавиділо Р. Шухевича, що навіть його смерть донині залишається загадкою. Його знищили фізично, не залишивши навіть могили, але їм не вдалося знищити його Дух і Ідею.
Генерал Роман Шухевич говорив: “Такої геройської боротьби взагалі не знає історія людства, в тінь пішли прославлені герої Термопілів. На героїзмі УПА і визвольно-революційного підпілля будуть виховуватися нові українські покоління”.

Екскурс був підготовлений працівниками бібліотеки – філії №4 (вул. Є.Коновальця, 132-А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськвиконкому і проведений завідувачкою бібліотеки №4 Ліктей Наталією Карпівною.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top