Історичний екскурс “Україна: соборна, вільна, сильна”

Щороку 22 січня, українці  вітають один одного з Днем Соборності України. Ця подія має вже більш ніж сторічну історію. Соборність землі України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів. Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.

22.01.2023 року працівники бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели з користувачами  історичний екскурс “Україна: соборна, вільна, сильна” біля бібліотечної виставки «Україно, Соборна державо, сонценосна колиска моя» .

Бібліотекар наголосила, що українці завжди влаштовували різноманітні способи вшанувати цей день, але останні декілька років, свято набуло неабиякого значення та навіть нового сенсу. Адже зараз як ніколи гостро стоїть питання Соборності України. Ця подія повинна стати нагадуванням про те, яких зусиль та жертовності коштувало нашим предкам об’єднання українських земель, які невпинно намагаються розділити та привласнити, як зі Сходу, так і з Заходу. Сьогодні ж ми бачимо, наскільки важливим було це нагадування. Адже той самий ворог знову намагається зруйнувати українську державність, навіть через сотню років. Цього року, попри страшні потрясіння, які випали на нашу долю і долю нашої країни, ми  продовжили цю традицію- вшанування Дня Соборності як основоположного дня українського державотворення, символу єдності України у прагненні до незалежності.

З учасниками заходу була проведена вікторина «Відомі Українці», де вони мали по портретах визначити відомих історичних та політичних діячів нашої держави.

Соборність- мета нашої Перемоги! Єдність і свобода робить нас , українців, гідними нащадками. Тож  об’єднуємося у своїх діях, прагненнях, переконаннях! Україна-Соборна! Разом до Перемоги!

Відповідальна за проведення Воробчак М.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top