Історичний круїз «До мови доторкнімось серцем» (присвячений Дню української писемності та мови)

fotorcreatedЗахід проведений з 3 класом Хриплинської школи 09. 11.2016 р. о 13 год. зав.філією №13 Бабій О.С. розповіла дітям про перші етапи зародження української писемності, про знамениту пам’ятку українського народ дохристиянського періоду, що складається з 74 дощечок – «Велесову книгу» та найвизначніший твір Київської Русі, написаний Преподобним Нестором –Літописцем – «Повість временних літ». Проте, говорити про час виникнення української писемності є завчасно, адже письмових пам’яток, які дійшли до нас, ще не достатньо.

Учні декламували вірші про рідну мову (Д. Павличка, Д. Білоуса, О. Гончара, Л. Костенко, Ганни Чубач, Андрія Малишка), змагалися в конкурсах «Народна мудрість», «Утвори прислів’я», «Відгадай загадку», знайомилися з книгами представленими на виставці «Квітни, мово, зірницями слова».

На закінчення свята, бібліотекарка зачитала висловлювання відомих людей (Т. Шевченка, П. Мирного, О.Гончара) про слово та мову, і побажала дітям вивчати, шанувати, любити та вдосконалювати рідну мову, гордитися тим, що народилися українцями.

Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули діти в цей день і понесли це в свої сім’ї та домівки.

Відповідальна за проведення заходу зав.бібліотекою філія №13 Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top