Історичний факт “ЗУНР: у війні та державотворенні”

Першого листопада  виповнюється 104 роки Листопадовому чину, який призвів до проголошення Західної-Української Народної Республіки з Закарпаттям у її складі. Це  є  – одна із найсвітліших дат українського державотворення в ХХ столітті.  ЗУНР увійшла в історію як героїчна сторінка у боротьбі українського народу за незалежність, вільний демократичний розвиток.

Цього дня в бібліотеці-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був підготовлений проведений захід у формі історичного факту «ЗУНР: у війні та державотворенні». На заході користувачі познайомились з історією народження держави ЗУНР, який важкий і тернистий шлях пройшла Україна та яка гірка доля впала на плечі українського народу. Бібліотекарка наголосила, що щасливий той народ, що має змогу знати історію свого краю, але двічі щасливий той народ, який після тривалого небуття врешті відкриває своє минуле. Присутні мали можливість почути про видатних громадсько-політичних діячів ЗУНР  Михайла Грушевського, Симона Петлюри, Сергія Єфремова, Володимира Винниченка, про постаті героїв, старшин і стрільців, які ціною свого життя обороняли західні кордони української землі, стали бойовим прикладом для майбутніх поколінь української нації.

Протягом дня читачі мали можливість переглянути тематичну книжкову виставку «ЗУНР: мовою фактів і документів». Представлені на ній видання: П. Арсенич «Станіславів – столиця ЗУНР»,  “Станиславів у часи ЗУНР” (Упоряд. І. Монолатій), «Західно-Українська Народна Республіка. 1918-1923. Документи і матеріали у 5-ти томах» зосереджують на окремих аспектах в історії ЗУНР.Українці здавна демонстрували свою міцність і волю до боротьби, прагнення до свободи, до створення своєї справжньої незалежної держави. Сьогодні в умовах російської агресії, важливими для нас є ідеали свободи, незалежності та єдності Української Держави й української нації.
Україна у нас єдина і ми її нікому не віддамо. Ми обов’язково переможемо.

Слава Україні! Героям Слава!
Відповідальна: Бакіна Х.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top