Історично-літературний вернісаж “Незалежність, вимріяна поколіннями”

24 серпня 1991 року став переломним днем в історії нашої країни. В цей день Верховна Рада УРСР прийняла  “Акт проголошення незалежності України”. Даний документ остаточно закріпив попередні спроби, задекларовані ще у 1918-му Четвертим Універсалом Української Центральної Ради, “Акті відновлення Української держави” від 30 червня, 1941 року та “Декларацією про Державний суверенітет України”, котра була ухвалена 16 липня 1990 року, продовжити багаторічну державотворчу історичну традицію української нації. Українська Держава, наче та птаха Фенікс,  постала із попелища історії, після століть стагнації й занепаду. Омріяну поколіннями суверенність, виборену в тяжкій боротьбі запорозькими козаками, гайдамаками, січовими стрільцями, воїнами УНР та УГА, повстанцями Холодного Яру, вояками УПА, сьогодні продовжують захищати в зоні проведення ООС кращі сини та доньки, які віддані своїй країні до кінця.

З 20 по 25 серпня 2020 року, в рамках відзначення 29-річниці Незалежності України на абонементі ЦБ (вул. Короля Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проходив літературно-історичний вернісаж “Незалежність, вимріяна поколіннями”. В рамках вернісажу мешканцям мікрорайону та міста було представлено:

  • бібліовітрина “Україна – єдина країна”
  • книжкова виставка “Незалежність вимріяна поколіннями”

На виставці були представлені книги з історії України, видатні події в історії Української держави, знакові місця та архітектурні пам’ятки країни та краю; книги та збірники про видатних діячів, котрі зіграли важливу роль в історії держави: славетних письменників, поетів, художників, науковців. Виставка книг та бібліовітрина представлені для широкого кола користувачів.

Відповідальна: бібліотекар Зіняк М. В.Відповідальна: бібліотекар Зіняк М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top