“І музика торкається душі”

Музика одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації   емоційно-чуттєвого стану людини, служить джерелом відчуттів і емоцій. За допомогою музики розважалися ще в стародавні часи, але Міжнародний день музики встановили зовсім недавно — 1 жовтня 1975 року.
1 жовтня, в бібліотеці – філії №22 (с. Тисменичани) Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася музична арт-терапія «І музика торкається душі».

На захід прийшли наймолодші учні Тисменичанської дитячої музичної школи. Говорили з дітками про музику, про улюблені музичні інструменти. Під прослуховування музики Е. Гріга  «Ранок» дітки з закритими очима уявляли безмежний образний світ музики, а потім ділились картинками своєї уяви. На заході звучали дитячі пісні та класична музика, а діти в цей час вимальовували своє відчуття музики на папері. Щоб трошки відпочили пальчики вони взяли участь у танцювальній хвилинці – розминці, а вікторина – загадка «Цікавий світ музичних інструментів» принесла маленьким учням додаткові знання. Відбулося знайомство дітей з музичним інструментом Укулеле – гавайським різновидом гітари. Учениця 9-го класу Чуйко Анна продемонструвала звучання мелодії на цьому інструменті. Для старших дітей і дорослих в читальній залі діє книжкова виставка «Спасибі, МУЗИКО»! Тут можна знайти чудові народні пісні і хорові твори, пісні для дітей та юнацтва і репертуарні пісні різних колективів, енциклопедії з музики і навіть книги для тих хто цікавиться дзвонарським мистецтвом і хоче навчитися творити дзвонову музику.
Музика приносить нам задоволення. Вона лікує душу. Вона, як книга, робить нас кращими, розумнішими, добрішими.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top