«Її душі дитячий подив»: поетичний калейдоскоп

75 років від Дня народження та понад 50 років творчої діяльності відзначає 15 липня українська дитяча письменниця Віра Багірова. Працівники центральної бібліотеки для дітей (вул. С. Бандери,8) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради, 12 липня підготували книжкову виставку та  екскурсію – поетичний калейдоскоп «Її душі дитячий подив» для дітей молодшого та середнього віку. Виставка пропонує ознайомлення з книжками і з біографією письменниці. Читачі можуть також продекламувати чи прочитати вірші або улюблені сторінки з книжок Віри Багірової.

Віра Багірова є однією з найвідоміших дитячих прикарпатських письменниць. На її творах зростають нові і нові покоління дітлахів. Маленькі «чомусики» з радістю декламують її віршики та втілюють персонажів її п’єс на найрізноманітніших шкільних святах.

Віра Багірова тонко відчуває дитячу душу, напевно тому її твори так подобаються дітям, а ще й тому, що сама письменниця у такі поважні роки зберігла «дитячий подив» на життя.    

У дитячому доробку авторки – твори різноманітних жанрів: вірші, п’єси, казки, оповідання, повісті, сценарії свят. Авторка активно співпрацює з педагогами, адже її книги – невід’ємна частина навчально-виховного процесу у закладах освіти. Знають творчість Віри Багірової не лише в Україні, а й за її межами. Окремі твори перекладено на польську, чеську, німецьку, азербайджанську мови. На її казках зростають діти в різних куточках світу.  

На оповіданнях Віри Багірової навчають дітей на гуртках при церквах, на уроках християнської етики у школах, їх використовують у виховному процесі у садочках.

«Дитина росте, і їй потрібно прищеплювати християнські цінності. Не варто втрачати час. Дитина, яка пішла на християнську етику, щось винесла звідти, усе відкладається у її свідомості, розвиває моральні якості, доброту та турботу про ближнього. Христос прийшов на землю не просто, щоб похвалитися, а щоб нас змінити», – каже авторка.

Колектив центральної бібліотеки для дітей та читачі бібліотеки щиро вітають Віру Багірову з красивим ювілеєм. Бажаємо письменниці здоров’я та наснаги на творчу працю.

Відповідальні за підготовку та проведення заходу всі працівники бібліотеки ЦБ для дітей.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top