#Бібліотека_у_дворах

Потреба читати у людей повинна розвиватися із самого дитинства. Це як інстинкт. І це бажання повинно бути таким же реальним як і фізичний голод чи потреба сну. Тоді молода людина зможе мати не лише більш об’єктивнішу думку про навколишній світ і суспільство. До того, вона не так швидко попадеться на різні вудочки тих, хто прагне ошукати її в цьому світі. 

На жаль сьогоднішній світ зовсім не є зацікавлений у тому. І тому підтримка, а особливо заохочення молодого покоління лягає на плечі однієї з останніх бастіонів культури. Є різні способи для оточення читання серед молоді, а заодно і реклами книг. І одним із них є виставка рекомендованих творів. 

І тому 30 липня у бібліотеці-філії №11 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено виставку-діалог під назвою Літнє сонце на книжковій сторінці (в рамках програми бібліотека у дворах)

Певна річ, це була не суто виставка. Вона лише слугувала головним аспектом навколо котрого будувався захід. Для кожного бібліотекар мав певні питання про прочитану вже раніше книгу, рекомендував нову, а також розповідав коротеньку історію пов’язану із самою книгою, її автором чи подією пов’язаною ними. Окрім того, просив не лінуватися і останній місяць літа таки провести в компанії цікавої книги, пірнувши у неї немов у морську глибину. Звісно, що такі зустрічі не обходяться без солодкого заохочення. А головне власного прикладу. Бо як можна вимагати від інших того, що не робиш сам.

Глибоко надіємося, що попри все ми зможемо культурно і морально розвиватися. А наша молодь буде тим тверезим будівничим у майбутньому. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top