Поетична година “Всім серцем любив Україну свою”

Любіть Україну, як сонце любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.
Володимир Сосюра

6 січня  виповняється 125 років від дня народження  видатного українського письменника Володимира Сосюри. Володимир Сосюра прославився неймовірним письменницьким хистом, а його поетичний талант не залишив байдужим жодного читача. Народився майбутній письменник  на станції Дебальцеве, що на Донбасі, в сім’ї робітників. Його життєвий шлях важко назвати легким, проте, все  буття поета було наповнене щирою любов’ю до рідної землі. 

03.01.2023 року працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели поетичну годину «Всім серцем любив Україну свою». Бібліотекарі розповіли присутнім цікаві факти з біографії Володимира Сосюри, а також ознайомили з найвідомішими його творами. Для читачів нашої бібліотеки розгорнута книжкова виставка «Співа моя душа, прозора і крилата», на якій представлена  багата творча спадщина поета: поетичні збірки, епічні полотна, прозові видання.

Для онлайн користувачів  створена відеопрезентація присвячена життю і творчому доробку поета. Перед глядачами постає непересічна постать Володимира Сосюри, творчість якого назавжди увійде в класику української літератури. Його твори зародилися з прадавніх народних джерел. За свою віддану любов до матері-України письменник зазнав критики і переслідувань від тодішньої влади. Його життя і творчість тісно переплелися з трагічною долею України. Проте поет залишився вірним своїм ідеалам.

Відповідальна: Кононенко Л.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top